Forskning om sol og helse

Statens strålevern sier at dagens solarier er laget kun for å gi brunfarge. Allerede i 1975 skrev Friedrich Wolff Mediziniche Institutt om helsemessige fordeler i solen ute og at hans utvikling av solarierør hadde som målsetting å gi helsemessige fordeler i tillegg til brunfarge. Det var riktignok senere en periode nede i Europa med mest mulig UVA for at «de der nede» skulle få mest mulig brunfarge, men produsentene både ønsker og beskriver at solariene er laget for å: 1. Gi deg brunfarge. 2. Sikre deg de helsemessige fordelene solen ute også gir.

Denne siden inneholder nyttige linker og informasjon om sol og solarier. Det finnes tusenvis av forskningsrapporter om fordeler og ulemper ved å være i sol og solarier. Konklusjonen er alltid at man bør ha måtehold.

Dagens UV-index ute (solarium kan ha opp mot 12)
www.nrpa.no/uvnett

Ingen klar sammenheng melom solariebruk og melanoma

Study on sunbed use and cutaneous melanoma in Europe